söndag 12 april 2009

God påsk mat








Igår var Malou och hennes familj här. Då gjorde jag muffins som vi skulle äta till efterrätt. Vi åt förrätt sen åt vi huvudrätt(den var jättegod!!!!)
Och efterrätt. Recepten ser ni här under.






Förrätt(Kärringöbakelse)

12 skivor formfranska
6 skivor kallrökt lax
100g skalade räkor
1 röd lök
2 msk majonäs

2 creme fraish
2 knippen dill
1 knippen persilja
Tryck ut trekanter brödet 3/pers. Hacka lax, räkor (spara till ganering) lök, majonäs, creme fraish krydda med salt & peppar. Stapla trekanterna på varandra med fyllning imellan. Bred majonäs och creme fraisch runt kanteran. Rulla i dill och persilja. Toppa med ex löjrom, räkor och citron.

Huvudrätt(Fläskfile i salviasås)


4 pers Ca 500 g fläskfilé 1 dl oliver 2 dl grädde 2 st vitlöksklyftor 1 msk mjöl 1 st köttbuljongtärning 2 tsk salvia
1 msk balsamvinäger

1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Skala och hacka vitlöken. Fräs den. Tillsätt mjölet utspätt i vatten, grädde, buljong, salvia och balsamvinäger. Låt såsen koka upp. Stek köttet. Salta och peppra. Lägg i köttet i såsen. Låt puttra någon minut. Servera med ex rortade rotsaker och potatis och en sallad.


Efterrätt. Påskmuffins


Gör chokladmuffins, efter valfritt recept.

Garnera med chokladkräm:

175g rumstempererat smör
4 strukna msk kakao
3 msk kokhett vatten
350 g florsocker
vaniljsocker

Rör smöret mjukt i en skål. Häll kakaon i en annan skål. Tillsätt vatten och blanda till en smet. Blanda sedan i kakaosmeten i smöret. Blanda i flor- och vaniljsockret. Rör till mjuk och fin smet.

Garnera Muffinsarna med choklad smeten. Gör fågel bon genom att riva nogat med potatisskalare. Plasera tre choklad ägg i varje bo.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I LOVE comments!!<3<3